NarkisSissimos

Valitan, kun tältäkään päivältä ei tule kuvia tai videoita. Tänään nimittäin olisi todellakin ollut syytä muistaa ottaa kamera mukaan. Varasin maneesivuoron iltapäivälle ja lapioin autoni kinoksen alta. Siinä tulikin alkulämmittelyt tehtyä. Tuulilasin päällä oli niin paljon lunta, että pyyhkijätkin olivat vääntyneet 😦 Mutta teeseitse-korjauksen jälkeen köröttelimme taas Sissin ja ponitytön kanssa kohti Ratsastusopistoa.

Tällä kertaa saimme hipsiä autioon maneesiin ihan keskenämme. Tamma ei onneksi pahemmin stressannut hevoskaverin puuttumisesta. Kasasimme kentälle porttiesteen, okserin ja linjan, jossa oli lankkupysty, pysty ja okseri kahden laukan välein. Maneesissa sillä välin irti harhaillut Sissi esitti päivän komiikkapalat heti alkuun. Maneesin peili nimittäin varasti hevosen huomion. Ei siinä voinut olla nauramatta, kun tamma töristen, pöristen ja höristen yritti esiintyä ”ikkunan takana seisovalle vieraalle hevoselle”. Kuva peilissä tietenkin röyhisteli takaisin ja mikä sai Sissin ottamaan pari ravivolttia peilin edessä. ”Katsopas minua!”

Oman peilikuvan kanssa seurustelu olisi varmaan kestänyt kauemminkin, ellei Sissi olisi äkännyt maneesin perällä jotain ikkunahevosta vieläkin ihanampaa: nimittäin kolmannen hevosen! Takaseinän peiliin piti siis käydä samat illistelyt tekemässä. Seuraavaksi tykiteltiinkin muutama kierros maneesissa koikkalaukkaa ja vapaata pötkintää. Lopulta villihevosen kohtalo oli tulla pyydystetyksi; lumityöntekijästä, autokuskista ja roudarista kuoriutui taas ratsastaja.

Alkuverryttelyjen jälkeen otin viitisen lämmittelyhyppyä pienellä portilla ja hyppäsin sen jälkeen pari kertaa radan pienenä. Sissi oli taas jokseenkin yli-innokas, mutta toisaalta, onhan viime kerrasta vierähtänytkin melkein kaksi viikkoa. Korottelimme tasaiseen tahtiin ja tulin lopuksi vielä linjan niin, että okseri oli korotettu reiluun metriin. Sissi pelasi hyvin ja tahtikin parani loppua kohden.

Ensi viikolla tarkoitus olisi perjantaina tai lauantaina osallistua kouluvalmennukseen ja sunnuntaina startataan taas Winter Cupissa 80 ja 90 cm. Kisoista luvassa on varmaan kuvia ja toivonmukaan saisin myös viikolla kameran mukaan tallille.

Advertisement
Kategoria(t): Talvi 2011-2012. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s