Ei mikään tavan Taneli

Kylläpä pieni esteratsastajan sieluni taas läpätti ilosta, kun kokonaisen kuukauden tauon jälkeen pääsin hyppäämään. Tallikaverini Elisa ja Elli lainasivat jälleen avokätisesti ihanaa Taneliaan, josta on tullut kyllä meikäläisen yksi suosikkipolleista. Tanelilla ei ole paljoa hypätty, joten otimme alkuun pieniä kavaletti-innareita.

IMG_2902 IMG_2917Innarit sujuivat, joten hyppäsimme pari isompaakin pystyä apukavaletin kanssa. Taneli oli kuin viilipytty, vaikka tälläinenkin harjoitus lienee sille sangen uusi. Huraa, jopa 80 ja 90cm pystyistä selvisimme ilman ongelmia.

IMG_2935Siirryimme kolmen esteen jumppaan, jossa tarkoitus oli ratsastaa yhden ja kolmen laukan välein olevat pystyt. Aluksi Taneli hieman hämmentyi, eikä oikein oivaltanut jutun juonta. Palasimme hetkeksi puomiharjoitteluun.

IMG_2964Eipä aikaakaan, kun ruunan lamppu syttyi ja sittenpä mentiinkin kuin juna eteenpäin ilman epävarmuuden häivääkään. Jumppatehtävä näytti aluksi tältä:IMG_2946Vasempaan kierrokseen muutimme lopuksi harjoitusta siten, että välit olivat 1+2 laukkaa. Viimeiseen esteeseen lisättiin toiset tolpat ja rakennettiin okseri. Taneli oli superinnoissaan ja tultiin pari kertaa vähän isompanakin (80cm).

IMG_2976 IMG_2994 IMG_2997Sitten loppuun mun lempikuvat. (Kaikki kuvat otti muuten Elisa). Hyppyjen jälkeen Taneli oli ihan fiilareissaan ja loppuraveissa hevonen esitti mielestäni parasta ravia, mitä olen ainakaan itse päässyt sillä ratsastamaan. Sanonpa vaan, että olkoon roturasistit mitä mieltä tahansa, niin tässä on kyllä todella upea hevonen, josta tulee aivan loistava harrasteratsu omistajilleen Elisalle ja Ellille. Ottaisin sata kertaa mieluummin itselleni  tällaisen lämppärin kuin aika monen puokin, jolla olen tähän ikään ratsastanut.

IMG_3002 IMG_3003  IMG_3006 IMG_3013Kiitokset jälleen omistajille hevosen lainasta.

Kaiken hehkutuksenkin jälkeen pitää vielä muistaa manita sananen omasta rakkaasta pollesta, joka vietti tänään vaihtelun vuoksi rallipäivää liikunnan suhteen. Sissi on kovasti riehunut tarhassa viime aikoina ja päivittäinen tunnin köpöttely kentällä ei kaikkea patoutunutta energiaa ole millään onnistunut purkamaan. Laskin siis hevosen irti kentälle irrottelemaan vähän isommassa tilassa ja kahdesti ei tarvinnut kyllä käskeä 😀 Näiden parin kuvan myötä, railakasta juhannusta kaikille!

IMG_2878 IMG_2879

Advertisement
Kategoria(t): Kesä 2013. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Ei mikään tavan Taneli

 1. Nimetön sanoo:

  Voi kun kivasti kirjoitit Tanelista! 🙂 On meidänkin onni että Tanelin satulassa käy välillä joku joka osaa ratsastaa, kiitos myös itsellesi! Loppuravit varsinkin oli hienoa menoa. 🙂
  -E

  • pacolady sanoo:

   Eipä kestä. Kivoilla hevosilla on aina mukava ratsastaa. Ensi viikolla sitten pidetäänkin yhteistreenit 😀 Hyvää juhannusta!

   • Nimetön sanoo:

    Maltan tuskin odottaa! 😀 Hyvää juhannusta!
    e

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s