Olet tässä

olet tässä

Tämä töherrys löytyy Joensuun kotini takana kulkevan kadun kivilaatasta. Mahtoikohan mokoman vandalismin takana oleva tyyppi itsekään arvata kuinka terävästi asian ytimeen hän lopulta osui?

Meillä ihmisillä on tapana tähyillä jonnekin tulevaisuuteen jossa hyvät ja tavoittelemisen arvoiset tapahtumat odottavat. Tai vastaavasti haikailemme jotain mennyttä ja muistelemme vanhoja hyviä aikoja. Tässä sinä kuitenkin olet. Tässä on se hetki, josta pitäisi repiä merkitys elämälle. Unelmat potkivat toki eteenpäin ja muistoista poimitaan ne rakennusaineet, jotka tekevät meistä sellaisia kun olemme, mutta niiden kustannuksella ei pitäisi unohtaa tätä hetkeä. Menneessä tai tulevassa ei voi elää. Tässä hetkessä voi.

Jos onni käy, aion tyhjentää lähes koko säästötilini muutaman päivän kuluttua uuteen hevoseen. Onniko? Vai kenties olen tullut hulluksi, ajattelisi moni. Miksi en alkaisi asunto- tai eläkesäästäjäksi sen sijaan? Eivätkö menenet vuodet epäonnisena hevosenomistajana opettaneet minulle mitään?

On vaarallista kehottaa ketään tarttumaan hetkeen. Carpe diem! Peliriippuvaiset, narkomaanit ja muuta ongelmien keskellä painivat ihmiset tuntuvat ymmärtävän ajatuksen hetkessä elämisestä väärin. Tämä hetki on tietenkin tärkein, mutta tämä hetki ei ole historiasta irrallinen. Lisäksi sillä on seurauksensa tulevaisuudelle. Ehkä juuri siksi tähän hetkeen on suhtauduttava suurella vakavuudella.

Hevoskauppoja suunnitellessani olen joutunut pohtiman surullisen menneisyyden lisäksi myös tulevaisuutta. Olenko kuitenkin valinnut vääränlaisen ratsun. Entä jos kaikki muut ovatkin oikeassa? Entä jos kaikki menee taas väärin? Riittävätkö rahat kun kohta kuitenkin on alettava asuntosäästäjäksi? Hautaisinko koko ajatuksen omasta hevosesta ja eläisin niin kuin oikeasti järkevintä olisi? Ja onnettominta.

Olet kuitenkin tässä! Nyt on se sauma tehdä itsensä onnelliseksi. Kenenkään muun varaan sitä ei pidä täysin ripustaa. Toivon sydämestäni, että 25 vuotta hevosharrastajana, kuusi omaa hevosta, 11 koeratsastusta kuukauden sisällä ja visio siitä, mitä hevoseltani tahdon, ohjaisivat minua kohti oikeaa valintaa. Vääränkin päätöksen kanssa on helpompi elää, kun ratkaisu on aidosti oma.

Toivottavasti tämäkin kuukausi sitten koeratsastamani ihana tamma sai kivan kodin.

Toivottavasti tämäkin kuukausi sitten koeratsastamani ihana tamma sai kivan kodin.

Kerron hevosesta lisää, jos pääsemme maanantain ostotarkastuksen myötä tekemään kauppoja. Tässä kuitenkin pari kuvaa viime viikonlopulta. Silloin Dami-sydänkäpynen pääsi hyppäämään harjoituskisoissa. Tuli taas Sissi kovasti mieleen. Kiitoksia Katille hevosen lainasta 🙂

Damipalkintojenjako

Advertisement
Kategoria(t): Kevät-kesä 2014. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Olet tässä

  1. Nimetön sanoo:

    Kiitos Miila, kopioin tämän mainion tekstin sukulehteä varten. Tiedoksi siis! Annukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s