Oma valinta, huoli ja onni

Jalka poikki tai vähintään ähky. Tai sitten polle vaan ottaa urinkoa :D Ekat päivät on aina hysteerisimpiä...

Jalka poikki tai vähintään ähky. Tai sitten polle vaan ottaa aurinkoa 😀 Ekat päivät on aina hysteerisimpiä…

Oman hevosen aiheuttamaa tunneskaalaa on vaikea kuvailla asiaan vihkiytymättömälle. Valtavan pelon ja epävarmuuden tasoittaa hetkessä kisakentällä onnistunut kaksi minuuttinen tai valmentajan kannustavat sanat. Maksamme kaikki rahamme, murehdimme ja iloitsemme. Sellaisia hevosten omistajat ovat.

Viime kädessä hevosen ostaminen on aina riski. Sittenkin, jos on mielestään minimoinut kaikki mahdolliset riskit, saattaa hevonen peruuttaa kuljetusautosta jalkansa poikki tai löytyä suolet solmussa karsinansa pohjalta. Joskus on kuunneltava sydäntään. Hyvät neuvot ovat kalliit, mutta oma valinta, on se oikea tai väärä, on helpompi kestää.

Nuori, vasta sisäänratsastettu hevoseni on riski. Kenties jopa virhe. Tai sitten tein elämäni parhaat kaupat. Aika näyttää. Mutta siinä se kuitenkin on. Hevonen, joka kaipaa hoitoani, jakaa yhteiset harjoituksemme ja tuottaa tulevaisuudessa kaikki ne tunneskaalat, joille minulla hevosen omistajana on merkitystä. Valinta on oma ja niin on myös jokainen huoli ja jokainen onnellinen hetki. Enkä ole kuukausiin ollut onnellisempi kuin nyt.

http://www.sukuposti.net/hevoset/st-qualitas/910371

 

Advertisement
Kategoria(t): Kevät-kesä 2014. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Oma valinta, huoli ja onni

 1. Nimetön sanoo:

  Onnea uudelle hevoselle. Suku on ainakin mielenkiiintoinen!

 2. Viltsun orja sanoo:

  ❤️ Hyvät asiat tapahtuvat hyville ihmisille.
  Toivotamme herran tervetulleeksi joukkoomme, hän on söötti (toisiks söpöin 🙂 ).

 3. Diidu sanoo:

  Olen lukenut blogiasi pitkään anonyymisti.

  Nyt ajattelin kertoa oman tarinani.
  Ostin viime kesänä 3 v sisäänratsastetun pv-ruunan, vaikka hyvin moni joka minut tietää ratsastajana, veikkaili etten pärjää ja että tämä hyvä nuori menee minulla pilalle.

  Minusta tämä nuori oli yksilö, joka vaikutti todella ikäisekseen fiksulta, enkä nähnyt järkeä jättää sitä ostamatta vain iän takia, koska aina apua saa kun vaan pyytää. Menin siis pankkiin, sain lainan, ja taivuttelin hevosen myyjän myymään hevosen minulle (tätä edelsi noin kuukauden koeratsastus).

  Hevonen on nyt 4 v ja sillä menee ratsuttaja kerran viikossa. Itsekin olen pudonnut vain kahdesti viime kesänä, eikä pitkään aikaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia..tasapaino kyllä kehittyy kun omistaa hevosen, joka osaa pukittaakin. 😉

  Ratsuttaja meni hevosella viime viikonloppuna 70-80 cm radan seurakisoissa puhtaasti. Olen itsekin alkanut hypätä rataa valmennuksissa, joten koen että onnistuin näyttämään kaikille epäilijöille. 🙂 Me ollaan molemmat kehitytty paljon.

  Ei nuoren hevosen omistaminen ja kouluttaminen lopulta ole rakettitiedettä, kunhan muistaa että välillä pitää pyytää apua. 🙂
  Sinä toki olet taitavampi ratsastaja, joten en epäile yhtään, ettet pärjäisi. Nauti hevosestasi! Pelko pois, on mahtavaa huomata kuinka oma nuori kehittyy päivä päivältä eteenpäin!

  • pacolady sanoo:

   Kiva, että teillä on mennyt kaikki mukavasti. Suurin riski tämän oman nuoren kanssa on iän tuomien haasteiden lisäksi varmasti se, paljastuuko viisituotiaaksi ehtineellä mutta vain 7kk ratsastetulla hevosella jotain terveydellisiä ongelmia, kuten entisellä hevosellani kävi. Toisaalta vangempikin hevonen voi sairastua yllättäen. Tietysti kysymysmerkki on myös se, miten tällä hetkellä lunki ruuna alkaa käyttäytyä, kun kuntoa ja voimaa tulee lisää 😀 Onneksi minullakin on apua tarjolla. Mukavia treenejä teille ja hyvää loppukesää!

 4. iida sanoo:

  Hieno homma, paljon onnea ja hyviä treenejä!:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s