Kaksi kurjaa viikkoa takana

Enää en jaksa uskoa mihinkään hyvään. Näyttäisi siltä, että Nalle tulee kotiin tiistaina vietettyään viikon klinikalla. Jos hevosen jalka on lopullisesti pilalla, niin se selviää aikanaan. Ei auta kirota elämän epäoikeudenmukaisuutta tai kadehtia muita. Tässä yhtälössä olen yksin hevoseni kanssa ja se joko paranee tai sitten ei. Se hoidetaan ja kuntoutetaan niin hyvin kuin voidaan ja jos mikään ei auta, niin sellaista elämä on.

Urheasti nielin kyyneleeni yön yli kestävällä työreissulla, kun eläinlääkäri soitti ja kysyi, onko hevosella henkivakuutusta. Suoneen annettu antibiootti ei purrut ja Nallen tila oli huonontunut. Torstaina koko kyynär oli jo aivan turvonnut ja kuume noussut. Lisätutkimuksissa todettiin, että tulehdusarvot olivat nouseet jo yli kymmenkertaisiksi, kun ne tiistaina olivat vain jonkin verran koholla. Tulehdus oli valitettavasti mennyt kyynärniveleen.

Hevosista jotain tajuavat tietävät nyt mitä se tarkoittaa. Eläinlääkäri sanoi, että mikäli tänään ei ole nähtävissä muutosta, on hevonen lopetettava.  Niveltä on nyt huuhdottu kahdesti, kuume on laskenut, hevonen alkanut taas syömään ja kävelemään, mutta silti. Vaarana on, että tulehdus on sysännyt nivelrikon liikkeelle.

Eläinlääkäri kyllä rauhoitteli ja sanoi tänään, että hän on jatkon kannalta toiveikas, koska hevosen tila parani niin nopeasti huuhtelun jälkeen. Toiset bakteeritulehdukset aiheuttavat rikkoa ja toiset eivät. Myöskään ei ole tiedossa, miten kauan tulehdus ehti kyynernivelessä muhia. Penisiliinikuurin aikaanhan Nalle oli ehtinyt parantua jo hyvää vauhtia.

Summa summarum. Uskon, että saan hakea hevoseni ensi viikolla kotiin. Toivon, että meillä on monta mukavaa kävelyretkeä ja saan sen taas lihomaan ja piristymään. Jos sitten niin käy, että viisivuotiaani jää loppuelämäkseen rammaksi, niin Sissi saa siitä ihanan kaverin taivaslaitumille.

Ihmeellistä on tämä elämä. Juuri kun luulee, ettei kestä enää yhtään enempää surua ja murhetta, joutuu huomaamaan, että ihminen kestää kaikenlaista. Ei pidä antaa periksi katkeruudelle. Hyviäkin asioita voi tapahtua, niin kuin kaveri sanoi. Mitä olisi sellainen elämänkokemus, joka olisi karttunut pelkistä iloista ja onnistumisista. Viisaimmissa silmissä on täytynyt olla joskus paljon kyyneleitä. Joskus sitten vuosien päästä olisi ihanaa, jos aidosti voisi katsoa taakseen ja sanoa, ettei haluaisi luopua yhdestäkään päivästä. Tästäkään päivästä.

Kuule kohtalo, mä kestän mitä vaan.

Advertisement
Kategoria(t): Kevät-kesä 2014. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

12 vastausta artikkeliin: Kaksi kurjaa viikkoa takana

 1. Nimetön sanoo:

  Ajattelin laittaa virtuaalihalaukset tulemaan. Yritä jaksaa, elämä on joskus todella epäreilua.

 2. Hanne sanoo:

  Voihan..! Jos jotain menee pieleen, niin se menee sitten huolella pieleen, ainakin nyt teidän kohdalla :(. Voimia omistajalle ja Nallelle paranemisia, ei tässä enää taida muuta voida ja pitää peukkuja pystyssä.

 3. Nimetön sanoo:

  voi rakas…olen niin pahoillani. ei menetetä silti toivoa. eteenpäin sanoi mummo lumessa,joskin
  meidän kohdalla se tarkoittaakin aika syvää lunta…
  terv. carina

 4. Maukkis sanoo:

  Kuinka ikavaa. Olen seurannut blogiasi ja taytyy sanoa etta toivoisin vahemman vastoinkaymisia sinulle hevosasioissa. Tsemppia mita tahansa tapahtuukin. t. Maukkis
  http://kaviouralta.vuodatus.net/

 5. Nimetön sanoo:

  Voi ei! Paljon tsemppiä ja jaksamista! Täällä ollaan T:n kanssa peukut ja kaviot pystyssä että kaikki kääntyis paremmaksi. Kyllä on tuurilla paiskattu… 😦
  -E

 6. ferrugo sanoo:

  Vaikuttaa niin kohtuuttomalta 😦 välillä tuntuu että kohtalo kasaa kaikki vaikeudet peräjälkeen aina niille samoille ihmiselle ja toiset sitä vain mennä porskuttaa vuodesta toiseen niin että irtokenkä kerran vuoteen on se pahin kolaus 😦 kovasti voimia ja parantavia puhalluksia Nallelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s